Imbatranirea cronologica a pielii
Imbatranirea este un fenomen normal, lent progresiv ce depinde de materialul genetic cu care am fost inzestrati si de factorii de mediu. Pe masura ce inaintam in varsta, fizionomia noastra se schimba in urma scaderii tesutului adipos subcutanat si a cantitatii de colagen, iar pielea isi pierde elasticitatea, devine mai uscata, se hiperpigmenteaza si apar ridurile de expresie si de gravitatie.
Chiar daca procesul de imbatranire este unul normal, cu totii ne dorim ca pielea noastra sa arate cat mai tanara, ferma si stralucitoare, iar cu o rutina corecta de ingrijire a tenului si cu produsele adecvate, pielea noastra nu ne va trada varsta cronologica.
Daca zestrea genetica nu poate fi influentata, putem preveni actiunea nociva a factorilor externi. Studiile de specialitate evidentiaza faptul ca, factorii de mediu au un rol deosebit de important asupra aspectului pielii noastre. Printre acestia se numara: radiatiile UV, poluarea, fumatul, alimentatia necorespunzatoare, stresul si lipsa somnului.
Functiile pielii
Pielea noastra este un organ complex care actiozeaza ca o bariera naturala. La suprafata pielii se afla un film hidrolipidic, care inconjoara corneocitele si care ne protejeaza de actiunea factorilor incriminati in imbatranirea prematura, mentine hidratarea tegumentului si ofera protectie antimicrobiana si antioxidanta.
Atunci cand lipidele protectoare sunt indepartate prin utilizarea produselor de curatare agresive, functia de bariera scade, iar apa se poate evapora usor. Pielea va deveni mai aspra, mai uscata, se va exfolia si ridurile se vor adanci.
Fiecare tip de ten are nevoie de hidratare
Indiferent de tipul de ten pe care il avem, fie ca este ten uscat, normal, mixt sau gras este important sa mentinem pielea hidratata. Este un mit faptul ca produsele hidratante pentru fata cresc productia de sebum.
Nu trebuie sa confundam nivelul de hidratare cu cantitatea de sebum secretata. In mod natural, sebumul este sintetizat la nivelul glandelor sebacee si este format dintr-un complex de lipide care se acumuleaza la suprafata pielii si creaza o pelicula care impiedica evaporarea apei.
Atunci cand este sintetizat in exces, poate da pielii un aspect inestetic, in zona T in cazul tenului mixt sau pe intreaga fata, in cazul tenului gras. Chiar daca tenul tau este mixt sau gras, hidratarea nu trebuie sa lipseasca. Important este sa gasesti produsul potrivit pentru tenul tau.
Care este varsta ideala de la care trebuie sa folosim produse hidratante sau chiar sa avem o intreaga rutina de ingrijire a tenului?
Medicii dermatologi sustin ca niciodata nu e prea devreme pentru a avea grija de pielea noastra. Atentia pe care o acordam pielii noastre la 20 de ani va determina aspectul acesteia in viitor. Sigur ca nu este indicata utilizarea retinoizilor sau a AHA (alpha hidroxiacizi) in adolescenta, insa nu trebuie sa asteptam aparitia semnelor vizibile de deshidratare sau a ridurilor pentru a folosi macar produse hidratante. Este important sa avem o rutina adecvata de ingrijire atat dimineata, cat si seara.
Rutina de ingrijire a tenului
Grija pentru sanatatea si aspectul pielii reprezinta o arie de mare interes in domeniul medical, dermatologia fiind specializarea care se ocupa cu studierea sanatatii pielii noastre. In acest domeniu se investec sume enorme in cercetare pentru a afla secretul unui ten perfect si lipsit de riduri.
In ceea ce priveste rutina de ingrijire a tenului nostru, medicii dermatologi sunt de parere ca, identificarea nevoilor pielii si folosirea corecta a produselor de ingrijire sunt mult mai importante decat achizitionarea unor creme scumpe, care promit o piele ferma si intinsa intr-un timp record.
Ritualul de ingrijire a tenului nu trebuie sa fie unul complicat, costisitor si consumator de timp. Trebuie doar sa identificam nevoile tenului nostru si ii oferim ceea ce are nevoie. Selectia produselor cosmetice pe care le folosim trebuie sa se ghideze dupa calitate, urmarind prezenta ingredientelor cat mai naturale.
Ordinea de aplicarea a produselor cosmetice este simpla: incepe cu produsele cu consistenta cea mai fluida si termina cu cele mai grase. Astfel, incepe cu tonerul si serumul si finalizeaza rutina de ingrijire a tenului cu cremele hidratante.
Cum ne construim rutina de ingrijire a tenului?
1. Curatarea tenului (Ingrijirea tenului)
Primul pas in rutina de ingrijire a tenului este indepartarea particulelor de praf, a excesului de sebum, a celulelor moarte, a resturilor de machiaj si a cremei cu protectie solara.
De asemenea, aceasta etapa previne blocare porilor, contribuie la exfolierea naturala a pielii si faciliteaza absorbtia produselor care vor fi aplicate ulterior.
Este indicat sa folosim un produs de curatare bland, cu un pH intre 5-6 pentru a evita distrugerea barierei protectoare. In cazul utilizarii surfactantilor duri, precum sodium palm kernelate, sodium lauryl sulfate, sodium cocoate, sodium palmate, C14-16 olefin sulfonate, TEA lauryl sulfate etc, tenul va suferi o curatare mult prea agresiva, pielea fiind atata de curata incat luceste sau chiar “scartaie”.
Glandele sebacee vor reactiona la uscaciune prin producerea unei cantitati si mai mari de sebum, determinand dezechilibre ale barierei cutanate. Fie ca optezi pentru un cleanser, demachiant sau solutie micelara, nu omite niciodata acest pas, mai ales daca ai purtat machiaj peste zi.
2. Tonerul (Ingrijirea tenului)
Fie ca il aplici mai intai pe o discheta demachianta sau pe palme si apoi pe fata, toner-ul are rolul de a balansa pH-ul tenului si de al pregati pentru urmatoarele ingrediente care vor fi aplicate.
Majoritatea produselor pot fi folosite atat dimineata cat si seara, insa citeste cu atentie eticheta. Exista si tonere imbogatite cu diverse molecule, precum cele cu AHA, BHA (au rolul de a indeparta cu blandete celulele moarte si de a elimina aspectul tern si lipsit de vitalitate) acid hialuronic (amplifica efectul de hidratare al pielii si umple ridurile fine), apa de trandafiri si ceaiul verde (au efect antiinflamator, reducand roseata si iritatia) si vitamina C si E ( previne imbatranirea prematura a pielii).
Toner facial ZEALOTS of nature cu extract de musetel si galbenele este o solutie pe baza de apa cu multe ingrediente benefice. Acest toner elimina impuritatile, precum si unele substante daunatoare din apa care raman pe suprafata pielii.
3. Mistul (Ingrijirea tenului)
Mistul este unul dintre cele mai iubite produse, mai ales in sezonul cald, deoarece pe langa prospetimea pe care o ofera, hidrateaza si calmeaza tenul, confera o senzatie racoritoare si imbunatateste aspectul machiajului.
Mist pentru fata ZEALOTS of nature, cu vitamine si minerale pentru o hidratare instantanee si stralucire. Ideal atat inainte, cat si dupa machiaj pentru pregatirea sau setarea lui.
4. Serum-ul (Ingrijirea tenului)
Serum-ul este cel mai puternic aliat al tenului nostru. El contine un complex de molecule mici care patrund pana in profunzimea pielii. Datorita concentratiei crescute de ingrediente active actioneaza acolo unde este nevoie, efectele fiind vizibile intr-un timp mai scurt.
De cele mai multe ori, textura este fluida si se absoarbe usor in piele, fara a lasa film gras sau aspect de ten incarcat. Pe langa proprietatile sale de catifelare si iluminare, lupta eficient impotriva radicalilor liberi si a imbatranirii tenului.
Cele mai apreciate serumuri sunt cele cu vitamina C, acid hialuronic, retinol, peptide si niacinamide. Desi are proprietati de hidratare, serumul nu inlocuieste crema de zi sau crema de noapte. Dimpotriva cele 2 actioneaza sinergic: serumul livreaza ingredientele active in profunzimea, iar crema actioneaza la nivelul straturilor superficiale, creand un film lipidic care are rolul de a mentine apa in interior.
Serul antirid Zealots of nature cu ulei de masline bio grecesc si ulei de jojoba are actiune rapida antirid.
Extractele de castan de cal si Ignam salbatic reduc slabiciunea pielii, oferind fermitate si un efect de netezire asupra ridurilor.
5. Crema hidratanta (Ingrijirea tenului)
Urmatorul pas, in rutina de ingrijire este aplicarea cremei hidratante. Medicii dermatologi recomanda sa o folosim inca din adolescenta, pentru a preintampina aparitia ridurilor si pentru a mentine pielea hidratata. In alegerea cremei hidratante trebuie sa tinem cont de factorii enumerati mai jos.
Pentru a maximiza actiunea cremei hidratante, este necesara aplicarea unei cantitati suficiente pentru a acoperi intreaga fata, gatul si decolteul, iar mai apoi cu miscari blande si circulare masam produsul pana absorbtia completa. Putem folosi miscari de tapotare, in zonele cu piele uscata sau cu riduri pentru a stimula circulatia sangelui si a creste cantitatea de ingrediente active ajunse in piele.
Nu omite niciodata zona gatului si a decolteului, deoarece nimeni nu isi doreste un ten ferm si sanatos si un gat sau decolteu ridat si imbatranit.
6. Crema cu protectie solara "SPF" (Ingrijirea tenului)
Ultimul pas in rutina de ingrijire a tenului este folosirea unei creme cu protectie solara, in fiecare dimineata. Medicii dermatologi recomanda ca aceasta sa fie nelipsita din kitul nostru, indiferent daca hotaram sa ne machiem sau nu.
Este important ca aceasta sa aiba un factor de protectie mediu sau mare (SPF peste 30) pentru ca pielea noastra sa fie protejata de radiatiile ultraviolete. Utilizarea constanta a aceasteia previne aparitia ridurilor, a petelor hiperpigmentare si a cancerului de piele.
Cum sa iti alegi crema hidratanta?
1. Tipul de ten
Pentru o piele impecabila, trebuie sa avem o ingrijire corecta, adecvata fiecarui tip de ten.
Principalele tipuri de ten sunt: normal, uscat, gras si mixt.
Insa, cum ne putem da seama care este tipul nostru de ten? Raspunsul este unul simplu. Nu trebuie decat sa curatam fata cu un demachiant bland si sa asteptam 1 ora, timp in care nu am aplicat nicio crema hidratanta, serum sau alte produse de ingrijire a fetei si sa observam aspectul tenului.
Tenul normal se bucura de un echilibru intre secretia de sebum si hidratare. Pielea este radianta, cu pori abia vizibili. Este tipul de piele cel mai usor de ingrijit.
Crema 24 de ore anti-imbatranire ZEALOTS of nature
Combinatia de Flavonoid Rutin si Palmitoyl Oligopeptide ajuta la proliferarea colagenului si elastinei si imbunatateste regenerarea matricei extracelulare.
Tenul gras se caracterizeaza printr-o secretie abundenta de sebum. Datorita acestui dezechilibru, tenul capata un aspect uleios, lucios, iar porii sunt dilatati. De asemenea, pe langa disconfortul estetic creat, pielea este mai predispusa la aparitia comedoanelor, acneei si infectiilor.
Tenul mixt se caracterizeaza prin piele uleioasa in zona T ( frunte-nas-barbie) si normala sau uscata pe restul fetei. Pori pot fi mai dilatati, iar secretia de sebum din zona T poate da batai de cap.
ACTIVE MAT Daily Cream COLLAGENIL este o emulsie de zi si de noapte cu activitate sebum-echilibratoare, matifianta si in acelasi
timp hidratanta destinata tenului mixt, gras si impur
Tenul uscat se caracterizeaza prin piele lipsita de elaticitate, aspra si mata. Din cauza cantitatii scazute de sebum pielea se exfoliaza mult mai usor, apare senzatia de “piele care tine”, iar ridurile se adancesc.
Ten uscat sau ten deshidratat?
De multe ori tenul uscat poate fi confundat cu un ten deshidratat, deoarece ambele tipuri de ten se confrunta cu piele terna care se descuameaza usor si riduri de expresie care se adancesc. Chiar daca cele 2 situatii au manifestari similare, cauzele sunt diferite si prin urmare, produsele de restaurare a echilibrului cutanat sunt diferite.
Pielea uscata produce o cantitate insuficienta de sebum pentru a pastra nivelul optim de hidratare. Acest tip de piele are nevoie de o hidratare intensa, de produse cosmetice cu formule grase, bogate in acid hialuronic si emolienti.
Tenul deshidratat nu este in permanenta asa, ci mai degraba este o cauza a utilizarii intempestive a produselor de curatare agresive, a unui aport insuficient de lichide sau a conditiilor meteo, precum: temperaturi scazute, temperaturi ridicate, aer uscat si vant. Pentru a restaura echilibrul pielii, este recomandat sa folosim produsele de ingrijire adecvate si sa limitam actiunea factorilor externi.
Crema hidratanta ZEALOTS of nature
HIDRATARE 24 ORE
Sucul de Aloe Vera combinat cu pro-Vitamina B5 hidrateaza si regenereaza pielea, in timp ce proprietatile sale anti-iritante reduc riscul de infectie.
Tipuri de texturi regasite in produsele hidratante pentru fata
Gelul este usor absorbit in piele si este nongras si noncomedogenic. Este textura potrivita pentru toate tipurile de ten, in special celor mixte si grase.
Lotiunile au o textura lejera, non grasa si sunt usor de aplicat. Sunt frecevent intalnite in produsele hidratante de zi pentru fata.
Cremele au o textura mai grasa decat lotiunile si folosite in cremele de zi cu proprietati de hidratare mai mari, in cremele de noapte si cremele de maini.
Unguentele sunt intalnite in produsele cu textura groasoasa, care lasa pelicula la nivelul pielii. Asigura un strat protector la nivelul pielii, care previne deshidratarea.
2. Varsta
In functie de varsta, tenul nostru are nevoi diferite. Daca in adolescenta si peste 20 de ani, definitorie pentru ingirijirea pielii este hidratarea, odata cu trecerea timpului, trebuie sa cautam produse cu ingrediente active care sa ajute in combaterea imbatranirii tenului, a hiperpigmentarilor si a ridurilor.
Tenul tanar, fara probleme deosebite (precum: sensibilitatea si acneea) se bucura de o pielea ferma, luminoasa, fara riduri sau imperfectiuni.
Din aceste motive, tenul are nevoie de o rutina de ingrijire, cu putine produse dar eficiente. Specialistii recomanda demachierea tenului in fiecare seara si dimineata, hidratarea si folosirea cremelor cu SPF pentru a preveni imbatranirea prematura si hiperpigmentarea. De asemenea, pentru a pastra integritatea barierei cutanate, este indicata folosirea produselor adecvate fiecarui tip de ten.
O atentie deosebita trebuie acordata ingredientelor din produsele cosmetice si de makeup, evitandu-le ingredientele nocive, controversate sau comedogenice.
Tenul matur se poate confrunta cu o piele terna, uscata si cu riduri care se adancesc pe zi ce trece. Cel mai important lucru este preventia. Astfel, pentru a limita scaderea productiei de colagen, este indicat sa introducem in rutina de ingrijire a tenului produse care contin molecule active anti-imbatranire si sa folosim protectie solara cu factor de protectie (SPF) minim 30.
Crema 24 de ore anti-imbatranire ZEALOTS of nature
FERMITATE ȘI HIDRATARE
Combinatia de Flavonoid Rutin si Palmitoyl Oligopeptide ajuta la proliferarea colagenului si elastinei si imbunatateste regenerarea matricei extracelulare.
3. Parfumul
Parfumul este nelipsit din multe produse cosmetice datorita starii de bine, senzatiei de rasfat si prospetimii pe care ne-o ofera, si de cele mai multe ori, este factorul decisiv pentru achizitionarea unei creme, gel de dus, sampon etc.
Putini stiu, insa, ca acesta are efecte negative asupra pielii noastre. Regasit sub numele de parfum, perfum sau fragrance, poate induce iratatii, alergii si dermatite, mai ales in cazul persoanelor cu ten sensibil. Din acest motiv, este indicata alegerea unui produs fara miros sau unul al carui parfum este obtinut natural.
4. Protectia solara
Protectia solara trebuie sa fie nelipsita din rutina noastra de dimineata, indiferent de sezon. Este cunoscut, faptul ca razele UVA si UVB determina imbatranirea prematura, hiperpigmentarile si cancerul de piele, asa ca, este mai bine sa prevenim decat sa tratam. Medicii dermatologi ne recomanda sa folosim produse cu protectie solara care sa asigura cel putin o protectie medie (SPF 30 minim).
5. Eticheta
Citeste cu atentie eticheta. Pentru a fi siguri ca folosim produsul asa cum a fost el conceput, este recomandat sa verificam termenul de valabilitate, indicatiile de folosire si de pastrare. Este deosebit de important sa citim lista cu ingrediente, sa le evitam pe cele nocive sau controversate si sa optam pentru cele active si naturale.
6. Momentul din zi
Citeste cu atentie eticheta. Pentru a fi siguri ca folosim produsul asa cum a fost el conceput, este recomandat sa verificam termenul de valabilitate, indicatiile de folosire si de pastrare. Este deosebit de important sa citim lista cu ingrediente, sa le evitam pe cele nocive sau controversate si sa optam pentru cele active si naturale.
Diferenta dintre crema de zi si crema de noapte
Crema de zi si crema de noapte au proprietati diferite. Desi nu este gresit sa folosim doar crema de zi sau doar crema de seara, trebuie sa avem in vedere faptul ca pielea noastra nu va fi protejata eficient si nu va primi toate ingredientele pentru a fi sanatoasa si luminoasa.
Medicii dermatologi recomanda folosirea unei creme hidratante atat pe parcursul zilei, cat si seara, pentru ca pielea noastra sa fie neteda, odihnita si stralucitoare. De cele mai multe ori, pielea gatului si decolteului este neglijata, insa acest obicei trebuie sa dispara. Nimeni nu isi doreste un ten ferm si sanatos si un gat sau decolteu ridat si imbatranit.
Crema de zi are o textura lejera, mai fluida si functioneaza extraordinar de bine ca baza de machiaj. Se aplica in fiecare dimineata, deoarece are ingrediente menite sa ne protejeze pielea de radicalii liberi care se formeaza pe parcursul zilei si care determina aparitia ridurilor.
Crema de noapte are o textura mai grasa si are rolul de a revitaliza si hidrata. Ideal este sa o aplicam dupa ce pielea a fost curatata si exfoliata. Pe parcursul noptii, aceasta actioneaza la nivelul straturilor superficiale si profunde, asigurand repararea. Trebuie sa acordam o atentie deosebita in alegerea cremei de noapte. Daca tenul nostru are predispozitie acneica, produsele grase pot exacerba aceasta afectiune.
BIO LOGEVITY Crema reparatoare de noapte COLLAGENIL – Crema de noapte anti-imbatranire cu actiune biostimulanta si revitalizanta
BIO LONGEVITY Night Repair este o crema de noapte care efectueaza o actiune anti-imbatranire intensa, exploatand accelerarea mecanismelor regenerative ale pielii care apar in timpul orelor de odihna. Complexul peptidic inovator prezent in formula va permite sa luptati impotriva semnelor vizibile ale imbatranirii, promovand o activitate intensa de biostimulare.
Complexul peptidic creste, de fapt, productia de colagen și proteoglicani si este capabil sa faca pielea mai compacta, tonifiata si elastica. Hydrasensil ™ imbogateste formularea prin efectuarea unei actiuni revitalizante si ofera pielii o hidratare profunda si de lunga durata. La trezire, structura dermica este regenerata si tonifiata, trasaturile sunt odihnite si relaxate, iar tenul este radiant.
Crema de noapte ZEALOTS of nature, combinata cu un somn sanatos, contribuie pozitiv la regenerarea si rehidratarea pielii, neutralizand radicalii liberi si activand functia celulara.
7. Zona de aplicare
Diferenta dintre crema de fata si crema ochi
Normal ca poti supravietui si fara crema de ochi, dar daca te confrunti cu prezenta cearcanelor sau cu ochi umflati, iti recomandam sa o incerci. Pielea din jurul ochilor are nevoie de o ingrijire aparte, deoarece este mai subtire si mai sensibila decat restul fetei. Ingredientele active din aceste creme, precum cafeina, peptidele, acidul hialuronic, vitamina C si niacinamidele pot reduce cearcanele, pot preveni eficient aparitia ridurilor si le pot umple pe cele deja existente.
LIFTENSIVE Perfect eye COLLAGENIL – Definirea imediata a ochiului
TRATAMENTUL PERFECT PENTRU O REDUCERE IMEDIATA A RIDURILOR DE EXPRESIE SI A LINIILOR FINE.
Un tratament pentru ochi de inalta precizie, cu o textura catifelata si neteda, care dezvaluie instantaneu frumusetea ochilor. Datorita prezentei complexelor peptidice si a extractelor naturale de ultima generatie, Perfect Eye efectueaza o actiune 2-in-1 in doar 2-3 minute dupa aplicare:
- Estompeaza ridurile, are efect imediat
- Atenueaza vizibil pungile si cearcanele.
Intr-o clipa, privirea straluceste cu o noua tinerete. Zi dupa zi, conturul ochilor este mai neted, mai ferm si mai luminos.
Crema contur ochi ZEALOTS of nature cu ulei de masline bio grecesc si rozmarin.
Acidul hialuronic si colagenul de mare imbunatatesc elasticitatea pielii, revitalizand-o si eliminand aparitia ridurilor.
Clasificarea ingredientelor hidratante
Urmatoarele ingrediente sunt folosite in produsele hidratante si au rol in mentinerea sanatoasa si hidratata a pielii. Acestea se clasifica in:
Emolientii contin grasimi saturate si nesaturate care ne ajuta la mentinerea barierei naturale a pielii, la fermitatea membranei celulare si favorizeaza comunicarea intercelulara. Imbunatateste evident textura si aspectul pielii, aceasta devenind catifelata si ferma. Rareori, acest ingredient este iritant.
Exemple de ingrediente emoliente: colesterol, squalen, acizi grasi, ceramide.
Umectantii sunt compusi cu greutate moleculara mica care atrag apa in tesuturi. Cel mai cunoscut umectant este glicerina sau glicerolul. Acesta isi mentine proprietatile hidratante chiar si dupa ce nu il mai regasim la nivelul pielii.
Exemple: glicerol, propilenglicol, pantenol sorbitol, uree, alfahidroxiacizi, acid hialuronic.
Ocluzivele sunt reprezentate de anumite tipuri de ceara si uleuri care determina formarea unui strat protector si hidrofob la nivelul epidermului, impiedicand pierderea de apa.
Exemple: petrolatul, ulei mineral din ceara de albine, silicon, lanolina si oxid de zinc.
Desi, ingredientele ocluzive nu sunt cele mai iubite din cauza filmului gras care poate ramane la suprafata pielii, ele se gasesc frecvent in produsele cosmetice, datorita capacitatii de a reduce pierderea de apa la nivelul pielii in proportie de 99%. Reprezentantul ocluzivelor este petrolatumul.
Petrolatumul are si capacitatea de a reduce aspectul ridurilor fine care apar in urma deshidratarii si de a reda senzatia de piele catifelata. Al doilea cel mai cunoscut ocluziv este dimeticona. Asemenea petrelatumului, dimeticona este hipoalergenica, noncomedogenica si nonacneigenica.
Rejuvenantii sunt reprezentati de colagen, keratina si elastina. Aceste ingrediente se regasesc frecvent in produsele hidratante pentru fata. Desi aceste molecule sunt destul de mari pentru a putea actiona la nivelul straturilor profunde ale pielii, ele au rolul de a imbunatati aspectul pielii, de a crea un film protector si de a umple ridurile fine.
Ce ingrediente trebuie sa contina o crema hidratanta?
Uleiul de masline
Uleiul de masline este folosit din cele mai vechi timpuri in rutina de ingrijire a pielii. Datorita proprietatilor sale de a umple spatiile dintre celulele tegumentului si de a fortifica bariera cutanata, previne evaporarea apei si are eficienta ridicata in a hidrata si imbunatati aspectul pielii.
Bogat in vitamina A, D, E, K si cu o concentratie mare squalen, uleiul de masline neutralizeaza eficient radicalii liberi si previne formarea liniilor de expresie si amelioreaza ridurile fine. Din cauza efectelor ocluzive asupra porilor, nu este recomandata folosirea lui in stare pura. Te poti bucura de toate beneficiile uleiului de masline, folosind produse care au in compozitie acest ingredient.
Panthenolul sau provitamina B5
Panthenolul sau provitamina B5 contribuie la regenerarea epidermei, stimuleaza sinteza de keratinocite si proliferarea fibroblastelor. La nivelul straturilor superficiale ale pielii, are un intens efect hidratant si calmant, inlaturand senzatia de piele uscata si iritata.
Flavonoid-rutin
Flavonoid-rutin sau rutina este una dintre cele mai studiate molecule de catre specialisti. Acestia au descoperit ca efectele antioxidante lupta eficient impotriva imbatranirii tenului, contribuie la diminuare ridurilor si la mentinerea fermitatii si elasticitatii pielii.
Crema 24 de ore anti-imbatranire ZEALOTS of nature
FERMITATE ȘI HIDRATARE
Combinatia de Flavonoid Rutin si Palmitoyl Oligopeptide ajuta la proliferarea colagenului si elastinei si imbunatateste regenerarea matricei extracelulare.
Untul de shea sau untul de karite
Untul de shea sau untul de karite este un component pretios al produselor cosmetice datorita continutului ridicat de acizi grasi, care au proprietati hidratante si care mentin integritatea barierei cutanate. Mai mult decat atat, se absoarbe usor in piele si nu lasa tenul gras si lucios.
Deoarece contine concentratii ridicate de vitamina A si E, untul de shea este un bun antioxidant si un ingredient activ in lupta anti imbatranire. Un studiu din 2010 aduce in prim plan beneficiile antiinflamatorii si capacitatea de a stimula sinteza naturala de colagen. Astfel, pe langa diminuarea inflamatiei si a iritatiilor, pielea ta va deveni la ferma si mai catifelata.
Mierea
Mierea este folosita inca din cele mai vechi timpuri, datorita proprietatilor sale emoliente, antimicrobiene si antiinflamatorii. Bogata in zaharuri, aminoacizi si vitamine, mierea are o capacitate mare de hidratare, mentine elasticitatea pielii si previne formarea ridurilor.
Crema de noapte ZEALOTS of nature, combinata cu un somn sanatos, contribuie pozitiv la regenerarea si rehidratarea pielii, neutralizand radicalii liberi si activand functia celulara.
Acidul hialuronic
Acidul hialuronic cunoscut si sub numele de hialuronat este unul dintre cele mai apreciale si folosite molecule. Datorita capacitatii sale uimitoare de a mentine apa in tesuturi si de a stimula productia de colagen, lupta eficient impotriva cearcanelor si a ridurilor fine, iar pielea devine catifelata, ferma si neteda.
Retinol
Retinol face parte din familia retinoizolor si este unul dintre cele mai folosite molecule in lupta impotriva imbatranirii. Acesta stimuleaza formarea de colagen si actioneaza ca un puternic antioxidant, ferindu-ne, astfel, de efectele negative ale radicalilor liberi. Nu numai ca previne formarea ridurilor, dar reda pielii, texura ferma, elastica si fina. De asemenea, este un ingredient eficient in reducerea petelor pigmentare si micsorarea porilor.
Vitamina E
Vitamina E este unul dintre principalele ingrediente antiage folosite in produsele cosmetice. Incetineste procesul de imbatranire, datorita proprietatilor sale antioxidante si contribuie la mentinerea hidratata a pielii.
Crema hidratanta ZEALOTS of nature
HIDRATARE 24 ORE
Sucul de Aloe Vera combinat cu pro-Vitamina B5 hidrateaza si regenereaza pielea, in timp ce proprietatile sale anti-iritante reduc riscul de infectie.
Alantoina
Alantoina este un compus care are efecte reparatoare, calmante, cicatrizante si protejeaza pielea de factorii iritanti si este intalnit intr-o gama larga de produse cosmetice, dedicate atat bebelusilor cat si adultilor.
Niacinamidele
Niacinamidele sunt forma solubila a vitaminei B3. Datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii, reda lumnozitatea si tineretea pielii. Alaturi de retinol, niacinamidele sunt cunoscute si pentru actiunea lor de a preveni formarea ridurilor, a micsora porii si a uniformiza tenul. Este indicat tuturor tipurilor de ten, chiar si persoanelor cu roseata, acnee si exces de sebum.
Vitamina C
Vitamina C este un puternic antioxidant si un ingredient activ in lupta imbatranirii premature. Pe langa faptul ca reduce roseata si uniformizeaza tenul, vitamina C este cunoscuta pentru proprietatile sale de stimula sinteza de colagen, de a sterge ridurile si de a reda tenului aspectul tanar si luminos.
Oligopeptidele
Oligopeptidele sunt in ce in ce mai folosite in produsele cosmetice, datorita proprietatilor lor hidratante si eficientei lor in a preveni procesul de imbatranire prematura al pielii.
Uleiul de jojoba
Uleiul de jojoba are proprietati hidratante si reda astectul luminos al pielii. Acesta este bogat in vitamina E si poate regla productie de sebum. Este indicat tuturor tipurilor de ten.
Uleiul de Argan
Uleiul de Argan este extrem de bogat in acizi grasi, antioxidanti si vitamina E. Are proprietati antiimbatranire, reduce ridurile fine si reda fermitatea tegumentului. Se absoarbe usor in piele, aceasta ramanand catifelata si hidratata.
Uleiul de avocado
Uleiul de avocado este bogat in acizi grasi, lecitina, vitamina A si E. Are o capacitate mare de hidratare, fiind indicat chiar si persoanelor cu pielea foarte uscata.
Crema contur ochi ZEALOTS of nature cu ulei de masline bio grecesc si rozmarin.
Acidul hialuronic si colagenul de mare imbunatatesc elasticitatea pielii, revitalizand-o si eliminand aparitia ridurilor.
Uleiul de samburi de caise
Uleiul de samburi de caise contine cantitati mari de vitamina A si C si este recomandat persoanelor cu pielea imbatranita prematur, uscata si sensibila. Se absoarbe usor in piele, aceasta devenind catifelata si placuta la atingere
Uleiul de ricin (Castor Oil)
Uleiul de ricin (Castor Oil) este frecvent intalnit in produsele cosmetice, datorita proprietatilor sale hidratante, antibacteriene si antiinflamatorii. Formeaza un strat protector la suprafata pielii si confera senzatie de piele fina si catifelata.
Aloe vera
Aloe vera este bogata in vitamine, precum A,C,D,E, aminoacizi si minerale, este unul dintre super ingredientele folosite in produsele cosmetice. Are efecte antiinflamatorii, calmante si hidratante, pielea devenind mai supla si mai catifelata.
Ceaiul verde
Ceaiul verde prezinta din abundenta polifenoli, molecule care au efecte antioxidante si antiinflamatorii.
Ingrediente controversate folosite in produsele de ingrijire a fetei
Unul dintre cele mai intalnite si mai controversate ingrediente in produsele de ingrijire a pielii este alcoolul. Inainte de a eticheta un produs ca fiind bun sau mai putin bun, trebuie sa stim ca exista alcooli “buni” si alcooli “rai”.
Alcooli “rai” sunt: etanolul, izopropil alcool si alcoolii denaturati. Sunt numiti “rai” pentru ca accentueaza deshidratarea pielii, pot produce iritatii si pot favoriza aparitia cosurilor si a ridurilor. Acestia sunt folositi in produsele de ingrijire a pielii datorita proprietatilor lor de a prelungi valabilitatea produsului si imbunatateste capacitatea de absorbtie in piele a produsului.
Pe de alta parte, alcoolii “buni” sunt derivati din produse naturale precum, nuca de cocos si alune. Iata cateva exemple de alcooli grasi: cetyl-alcohol – extras din nuca de cocos, stearyl-alcohol-extas din nuca de cocos sau din alte uleiuri vegetale.
Adaugati in produsele cosmetice, acestia ajuta la crearea unei texturi cremoase si dense. Datorita rolului emolient pe care il au, imbunatatesc bariera cutanata si amplifica nivelul de hidratare. Pot fi folositi pe toate tipurile de ten, insa trebuie utilizati cu precautie in cazul tenurilor sensibile.
Serul antirid Zealots of nature cu ulei de masline bio grecesc si ulei de jojoba are actiune rapida antirid.
Extractele de castan de cal si Ignam salbatic reduc slabiciunea pielii, oferind fermitate si un efect de netezire asupra ridurilor.
Ce sunt parabenii si de ce trebuie sa ii evitam?
Parabenii sunt substante folosite in produsele cosmetice pentru a le conserva o perioada mai lunga de timp si de a impiedica cresterea bacteriilor si a fungilor. Desi nici nu studiu nu a afirmat concret implicarea lor in favorizarea aparitiei cancerului, parerile raman impartite.
Folosirea unei cantitatiti mari de parabeni pe o perioada indelungata de timp, ar putea pune in pericol sanatatea, de aceea multi specialisti recomanda renuntarea sau limitarea utilizarii produselor care contin parabeni.
La nivel tegumentar, parabenii favorizeaza imbatranirea prematura si pot provoca dermatita de contact si reactii alergice. Din cauza multelor controverse din domeniul medical legate de inofensivitatea parabenilor, multe produse elimina parabenul din compozitie.
De ce trebuie evitat propilenglicolul?
Propilenglicolul este un alcool organic folosit frecvent in produsele cosmetice. Trebuie sa avem in vedere faptul ca acesta poate provoca reactii alergice si iritatii, mai ales la persoanele cu ten sensibil.
Ce sunt etanolaminele?
Etanolaminele sunt frecvent intalnite in produsele cosmetice, precum crema hidratanta, sapun, sampon, produse de makeup etc. Studiile de specialitate ridica problema unei legaturi dintre aparitia cancerului renal sau hepatic, toxicitate sistemica si etanolamine. Pana cand se vor publica alte studii care sa clarifice daca sunt sau nu nocive, este indicat sa evitam folosirea produselor care contin etanolamine.
Ce sunt uleiurile minerale?
Uleiurile minerale sunt derivate din hidrocarburi si sunt folosite pe scala larga ca emolienti. Confera produselor cosmetice o textura densa si grasa, iar pielea devine fina si catifelata. Cu toate acestea, ele au molecule mari care nu ofera o hidratare in profunzime. Pentru ca raman la suprafata pielii, uleiurile minerale pot bloca porii.
Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.